RUOKAVALIO-OHJAUS

Me MyEMS:sillä pyrimme kokonaisvaltaisuuteen asiakkaidemme kanssa. Siksi myös ravinto on oleellinen osa valmennussuhdetta. Vuoden jäsensopimuksen solmineet asiakkaamme saavat monipuolisen paketin, joka sisältää ruokavalioon perehtymistä, monipuolisesti reseptejä, laskentatyökaluja… Kaikkea sellaista, jolla ruokavalion korjausliike on mahdollisimman yksinkertaista toteuttaa.

Ruokavalio – Kaikille sopiva workshop

Järjestämme muun muassa vuorovaikutteisia workshoppeja, joissa yhteisen tekemisen kautta kartoitetaan ravitsemuksen peruskivet helposti ja kansantajuisesti. Käymme läpi yleisimpiä uskomuksia, ravinnon helppoa ajoittamista, makroravinteiden sekä mikroravinteiden roolia, ateriarytmin korjausta ja paljon muita tärkeitä asioita. Tilaisuus ei kuitenkaan missään nimessä ole luentomainen, vaan interaktiivinen tilanne, jossa kaikki pystyvät osallistumaan ja tekevät paljon käytännössä jo paikan päällä.

Nämä matalan kynnyksen workshopit kestävät noin 45 minuuttia ja tässä ajassa on mahdollista jo saada riittävät työkalut ensimmäisten asioiden korjaamiseen. Ravinnon lisäksi opetetaan veden tarpeen oikea arvioiminen, jolla maksimoidaan aineenvaihdunnalliset toiminnat elämäntapamuutosten aikana. Kyseessä on siis todella lyhyt, mutta tehokas keino saada isojakin muutoksia alulle.

Ruokaohjaus ja asiakasreseptit

Ruokaohjauksen tavoitteena on löytää epäkohdat asiakkaan omissa tottumuksissa ja tukea kohti parempaa ruokavaliota. Ohjauksessa lähdetään liikkeelle helpoista perusteista ja samalla asiakas saa MyEMS-tiimin ruokaohjeita, jotka ovat varmasti terveellisiä vaihtoehtoja. Reseptit ovat helppoja käyttää sekä toteuttaa, sillä ne sisältävät listan tarvittavista aineksista, yksityiskohtaisen valmistusohjeen sekä jaoteltuna tarkat tiedot kyseisen ruoan ravinnejakaumasta. Näin on helppoa arvioida esimerkiksi omaa proteiininsaantiaan ilman hidastavaa puntarointia tai matematiikkaa.

Reseptejä on valtavasti erilaisia. Osa niistä on suunniteltu kiireiseen arkeen ja ovatkin valmistettavissa jopa 10 minuutissa. Osa taas on ruoanlaitosta kiinnostuneille, pidempivalmisteisia reseptejä, jotka ovat sekä herkullisia että terveellisiä. Reseptien avulla haastamme asiakkaita ensin valmistamaan terveellisiä, yksittäisiä aterioita ja myöhemmin jopa viettämään “terveellisen päivän”, jotta muutos olisi helpompi toteuttaa ja terveellisten valintojen sisäistäminen olisi helpompaa. Tämä “Terveellinen päivä” onkin suosittu asiakkaidemme keskuudessa ja sitä käytetään myös workshopeissa aihealueena.