KUNTOUTUJILLE

Kuinka EMS sopii kuntoutujille

EMS stimuloi kehosi lihaksia laajalti ja tehokkaasti, mikä on tärkeää varsinkin onnettomuuksista ja leikkauksista toipuville, sekä selän ja nivelten kivuista kärsiville. EMS auttaa sinua parantumaan nopeammin!

Onnettomuuden, fyysisen trauman tai loukkaantumisen jälkeen paranemisprosessi vie aikaa ja sen onnistumiseen vaikuttaa todella moni asia. Harjoittelun aloittaminen saattaa tuntua vaikealta, kun ei tiedä mitä uskaltaa tehdä, mikä on tärkeää tai mitä pitäisi tehdä.

Sanotaan, että liikunta on lääke, mutta huono liikunta on huono lääke. Haastavammissa tilanteissa hyödyllisintä olisi kyetä vahvistamaan tukevia lihaksia mahdollisimman vähällä liikeradalla nivelrakenteiden turvaamiseksi ennen liikelaajuutta palauttavan kuntoutusvaiheen aloittamista. Muutoinkin kuntoutuksessa mekaaninen kuormitus saattaa ylirasittaa vahingoittuneita alueita, jolloin kuntoutuminen saattaa hidastua.

Miten MyEMS auttaa näissä ongelmissa?

EMS-teknologia ohjaa lihaksia kontrolloivia impulsseja suoraan erillisille lihasryhmille, jolloin on mahdollista tehdä harjoituksia rajoittuneella liikeradalla tai jopa täysin ilman liikettä. Staattiset harjoitukset yhdistettynä lihaksia vahvistaviin impulsseihin harjoittavat tärkeitä tukilihaksia, jolloin vahinkoaluetta suojaavien ja stabiloivien rakenteiden kehittäminen mahdollistavat nopeampaa siirtymistä laajempiin ja laajempiin liikeratoihin.

Liikeradan mahdollisen rajoittamisen lisäksi myös mekaaninen kuorma voidaan pitää minimissä impulssivahvisteen vuoksi. Näin nivelille asetetaan vähemmän rasitusta mutta silti tarvittava aktivaatio tukeville lihaksille, jolloin näiden vahvistuessa harjoittelun vasteen lisääminen on turvallisempaa ja nopeampaa.

TENS

Tarjoamme myös TENS (Transcutaneous Electrical Nervous Stimulation) -palveluita, joissa samankaltaisten impulssien avulla on mahdollista tarjota lääkkeetöntä kivunlievitystä suoraan vahingoittuneelle alueelle ja näin vähentää kohdealueen stressiä. Kyseistä teknologiaa on käytetty lääketieteellisissä tarkoituksissa jo 1970-luvulta lähtien ja sen kehitys on jatkunut tähän päivään asti. Tavoitteena on vähentää kipusignaaleja, joten esimerkiksi yhdistelmässä, jossa harjoittelussa siirrytään asteittan TENS-hoidosta EMS-harjoitteluun, saadaan kuntoutusta nopeutettua oleellisesti.