fbpx

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka kauan EMS-treeni kestää ja mitä siihen kuuluu?

Yksittäinen treeni kestää enintään 30 minuuttia. Päälle puetaan ensin 95 % puuvillasta tehty aluspuku, jonka jälkeen varsinainen EMS-puku. Tyypillisesti treeniin kuuluu lämmittely, lihakset toimintaan pakottava treeni sekä rentouttava lihashieronta tämän jälkeen.

Miten EMS säästää aikaani?

Enintään 20 minuuttia kestävä aktiivinen treeni on niin tehokasta, että se vastaa noin 4-6 tunnin mittaista normaalia kuntosalitreeniä. Lisäksi EMS aktivoi jopa 350 eri lihasta treenin aikana, kun vastaava määrä normaalisti on noin 60-80. Voimme myös määrittää tehon erikseen jokaiselle lihasryhmälle kuntotasosi ja tavoitteidesi mukaisesti.

Vaikuttavatko ruokailutottumukseni EMS-harjoitusten tehoon?

Tottakai! Kun noudatat terveellistä ruokavaliota (syöt tasapainoisia aterioita), nopeutat ja maksimoit treenistä saadut tulokset. Kaikki riippuu tietysti myös asettamistasi tavoitteista ja lähtökohdistasi.

Mitkä ovat EMS-teknologian pääasialliset käyttötarkoitukset?

Niin laajalti kuin EMS-teknologiaa voidaankin hyödyntää, suosituimmat käyttökohteet ovat painonpudotus (rasvan ja kalorien poltto sekä aineenvaihdunnan tehostus), lihaskunnon kehittäminen ja ylläpito (voimaharjoittelu), cardio sekä anti-selluliittihieronta. Kaikki tehdään yhdessä asiantuntevan ohjaajan kanssa.

Voiko sitä käyttää lääketieteellisiin tarkoituksiin?

Voi. Tehokkuutensa vuoksi se olikin todella pitkään käytössä vain lääketieteellisiin tarkoituksiin. Myös fysioterapeutit ovat käyttäneet sitä toipumisen ja kuntoutuksen välineenä. EMS tehoaa myös kivunlievityksenä.

Mitä tarvitsen mukaani MyEMS -treeniin?

MyEMS -studio huolehtii sinusta ja sinun ei tarvitse ottaa mitään mukaasi. Treeni voidaan tehdä sukat tai treenikengät jalassa ja jopa avojaloin. Sinä valitset.

Miten tämä harjoittelumuoto voi olla niin tehokas?

EMS-teknologia yltää kaikkiin lihaksen tasoihin – pinnalla olevista hyvin lähellä luita sijaitseviin.

Voivatko EMS-harjoitukset aiheuttaa sivuvaikutuksia?

Mitään tunnettuja sivuvaikutuksia keholle ei tunneta. Kehomme tarvitsee ja tuottaa itsekin elektronisia impulsseja keskushermostostamme käsin jokaista liikettä varten. EMS käyttää samaa periaatetta tehokkaampaa treeniä varten.

Onko EMS turvallinen?

Mikään ei ole meille tärkeämpää kuin turvallisuutesi. Pukujemme valmistaja noudattaa tarkkoja kansainvälisiä turvallisuusohjeita (International Safety Standard for an Electrical Device, IEC60335-1). Laitteidemme impulssit toimivat erittäin matalilla taajuuksilla eivätkä ne voi aiheuttaa sinulle minkäänlaisia sähköiskuja. Tunnet vain lihastesi työskentelevän tehokkaammin kuin koskaan ennen. Elektroniset impulssit aktivoivat lihaksiasi, eivät sydäntäsi tai muita elimiä. Mahdollisesti sydämessä tuntuva kuormitus ei johdu EMS-teknologiasta, vaan samalla tavalla rasituksesta kuin vastaava perinteinenkin harjoittelu. Mitään tunnettuja sivuvaikutuksia EMS-harjoittelulla ei myöskään ole.

Minkä sairauden tai muun tilan yhteydessä EMS-harjoituksia ei suositella?
 • Sydämentahdistin tai muu kehoon asennettu elektroninen laite
 • Raskaus
 • Vakava verenkierron häiriö tai valtimoverenkierron häiriö
 • Tyrä vatsaseinämässä tai nivusissa
 • Tuberkuloosi
 • Kasvainsairaudet
 • Valtimonkovettumataudin edenneet vaiheet
 • Diabetes mellitus
 • Vakavat neurologiset sairaudet (epilepsia, multippeliskleroosi)
 • Kuume, akuutti bakteeri- tai virustartunta
 • Verenvuotoja tai voimakas alttius verenvuodoille (hemofilia, verenvuototauti)
Ovatko MyEMS -puvut hygieenisiä?

Todellakin! Puvut on valmistettu juuri tähän tarkoitukseen ja antibakteerinen aluspuku pidetään aina puvun alla harjoittelun aikana. Elektrodit eivät ole suoraan yhteydessä ihosi kanssa. Puvut pidetään asianmukaisessa kunnossa ja puhdistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen, jonka jälkeen ne siirretään säilytykseen kuivaan ja hyvin ilmastoituun huoneeseen.

Voiko EMS-harjoittelun yhdistää perinteiseen harjoitteluun?

Maksimoidaksesi tavoittelemasi tulokset, suosittelemme yhdistelemään molempia.

Miksei ole suositeltavaa ylittää 3 treenikertaa viikossa?

Kuten mainittua, EMS-harjoituksen teho on kolminkertainen perinteiseen harjoitteluun verrattuna. Lihasten täytyy levätä ja palautua harjoitusten välissä – vähintään 24 – 48 tuntia.

Mitä kaikkea minun täytyy tietää aloittaessani MyEMSillä?

Ensimmäisellä kerralla tulee paljon infoa, joka saattaa hukkua ja unohtua, joten ei hätää, me pidämme sinut ajan tasalla! Olemme lähettäneet antamaasi sähköpostiosoitteeseen “onboarding”-linkin, jossa on kaikki tärkeimmät askeleet jäsenyydestäsi. Kyseinen linkki löytyy myös tästä:

https://www.myemsfitness.com/tampere-get-started

Mitä minun täytyy muistaa ennen ensimmäistä treeniä?

Nämä seikat on hyvä tietää ennen treenejä ja niiden varaamista:

 1. MindBody-applikaation käyttö ja miten varata/perua treenit.
 2. Treeniasu ja sukat tulee olla mukana treeneissä.
 3. Saavu studiolle 10 minuuttia ennen treenisi alkua

Suosittelemme myös automatisoimaan jäsenyyden maksamisen verkkopankistasi, jotta treeniaikasi avautuu ajallaan MyEMS-tilillesi.

Kuinka monta treenikertaa minulla on jäljellä?

Tämä tieto löytyy, kun kirjaudut sisään TÄSTÄ (kirjaudu sisään tunnuksillasi, jotka loit MindBody-applikaatioon). Paina “passes” ja näet montako treenikertaa sinulla on jäljellä sekä kyseisten kertojen viimeisen käyttöpäivän.

Kuinka perun tai muutan varaustani?

Kirjaudu sisään MindBody-applikaatiosta, etsi varattu aika ja paina “cancel”.

Mikäli haluat varata uuden ajan, voit tehdä sen normaalisti etsimällä sopivan ajan ja painamalla “book”.

Minun pitää perua aikani 24 tunnin sisällä, mitä teen?

Pystyt perumaan aikasi MindBody-applikaation kautta, mutta valitettavasti et saa hyvitystä tästä. Kuten tiedät, toimimme ajanvarauksella ja alle 24 tunnin sisällä tehty peruutus vie sekä treenipaikan toiselta jäseneltä että aikaa meiltä valmentajilta. Mikäli sinulla on hyvä syy peruutukselle (kuten sairastuminen), suosittelemme peruutuksen jälkeen ottamaan meihin yhteyttä joko sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Miksi en pysty varaamaan aikaa applikaatiosta?

Luultavasti kyseinen treeni on jo täynnä tai olet epähuomiossa luonut uuden käyttäjän, joka ei ole rekisteröitynä MyEMS-pääkäyttäjään. Mikäli et pääse varaamaan mitään aikoja, olethan yhteydessä meihin sähköpostitse ja selvitämme tilanteesi (if.sm1695227126eym@o1695227126fni1695227126)

Kehen otan yhteyden, kun haluan lisätietoa yleisistä asioista?

Yleisissä kysymyksissä, palautteissa, ideoissa ja jutuissa ota yhteys sähköpostitse if.sm1695227126eym@o1695227126fni1695227126

Kehen otan yhteyden laskutusasioissa?

Kaikki laskutukseen liittyvät asiat tulee laittaa osoitteeseen if.sm1695227126eym@s1695227126utuks1695227126al1695227126

Kehen otan yhteyden, kun haluan jäädyttää / perua / päivittää jäsenyyteni?

Kaikki sopimusmuutokset pystyy tekemään TÄÄLTÄ.Tätä kautta saamme muutoksesi suoraan järjestelmäämme.

Miten syödä ja juoda ennen kehonkoostumusmittausta?

Vältä kaikkea ruokaa ja juomaa 4h ennen mittausta. Vesilasillisen voit toki juoda, mutta vältä muuta ravintoa, myös kahvia (sorry!).

Miten syödä ja juoda ennen treeniä?

Treenipäivinä riittävä energiansaanti on tärkeää, jotta saat kaiken treenistä irti! Muista juoda ainakin 0,5l enemmän vettä kuin normaalisti. Älä jätä aterioita syömättä, mutta koita välttää raskaita aterioita 2h ennen treeniä.

Haluaisin tietää kehitykseni. Kehen otan yhteyttä?

Käymme kehityksesi läpi kehonkoostumusmittauksen yhteydessä. Voit toki aina keskustella asiasta studiolla valmentajan kanssa, mutta mikäli kaipaat syvempää analysointia, otathan yhteyttä if.sm1695227126eym@o1695227126fni1695227126 ja etsimme sopivan konsultaatioajan valmentajan kanssa.

Milloin on seuraava kehonkoostumusmittausviikko ja mistä näen sen?

Kehonkoostumusmittausviikot järjestestetään  kahden viikon sykleissä,  9-10 viikon välein. Informoimme jäseniämme aina seuraavien mittausten lähestyessä, mutta voit toki tiedustella tarkempaa ajankohtaa studiolla valmentajiltamme.

Mistä näen kehonkoostumusmittaukseni tulokset?

Täytämme mittausten aikana Google Driveen sinun henkilökohtaiset tulokset, jotka on jaettu kanssasi. Mikäli näin ei ole tapahtunut tai et löydä tuloksia, otathan yhteyttä if.sm1695227126eym@o1695227126fni1695227126 ja korjaamme asian.

Haluisin tietää tarkemmin mitä kehonkoostumusmittaustulokseni tarkoittavat. Kehen otan yhteyden?

Loistava kysymys! Jos sinulla on mitään kysymyksiä liittyen testituloksiisi, otathan yhteyden sähköpostilla if.sm1695227126eym@o1695227126fni1695227126 ja vastaamme sinulle mahdollisimman pian!

 

Treeniasuni/sukkani menivät rikki. Mitä teen?

Ei hätää! Seuraavan treenin yhteydessä ilmoita asiasta valmentajalle ja me hoidamme loput! Uusi treeniasu maksaa 25€ (sis. paita, housut, sukat) ja sukat erikseen 7,50€.

Saanko lainata pyyhettä?

Tottakai! Saapuessasi studiolle, nappaa pyyhe mukaan kaapista. Mikäli pyyhkeiden olinpaikka unohtui, ei hätää, valmentajamme kyllä mielellään näyttävät sinulle!

Kuinka pysyn motivoituneena?

Aina motivaatio ei ole huipussaan kenelläkään, mutta sen asian kanssa ei tarvitse olla yksin! Voit aina jutella asiasta studiolla valmentajan kanssa tai varata konsultaatioaikaa aiheeseen liittyen. Meillä on myös mahtavat videot motivaatiosta, jotka voit katsoa TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.

Tunnen itseni stressaantuneeksi. Mitä voin tehdä?

Ymmärrämme hyvin, että nykyään stressi haittaa monen arkea ja siksi myös sen turvallinen purkaminen on tärkeää. Jotta pystymme hallitsemaan stressiä, meillä täytyy olla ymmärrystä, työkaluja ja tietoa siihen liittyen.

Valmentajallamme Terolla on hyvä video miten stressi vaikuttaa kaikkeen muuhun elämään. Pääset katsomaan videon  TÄÄLTÄ. Tietenkin autamme myös studiolla stressin hallinnassa, mikäli koet tarvitsevasi yksilöllisempää apua.

Kuinka voin varata treeniajan ystäväni kanssa?

Voitte varata omasta MindBody-applikaatiosta itsellenne saman ajan, mikäli kyseisessä treenissä on vielä tilaa molemmille. Jos ette mahdu molemmat samalle treenille, kokeilkaa toista aikaa tai ottakaa yhteys if.sm1695227126eym@o1695227126fni1695227126 / 050 329 3485

Lisää kysymyksiä?

Mikäli sinulla on kysyttävää, älä epäröi käyttää alla olevaa lomaketta kysyäksesi meiltä. Vastaamme mielellämme.

7 + 5 =